Misja Food Jack:
Misją FOOD JACK jest produkowanie zdrowej i smacznej żywności, która przyczyni się do ratowania Planety. Problem nadmiernej konsumpcji mięsa, przemysłowych hodowli zwierząt oraz degradacji środowiska jest ogromny. Wspólnie możemy przyczynić się do zmiany – zmiany na lepsze. Proponujemy coś innego od produktów bazujących na białku sojowym czy pszenicy, wykorzystując owoc, który ma sporo do zaoferowania.
Jak to się zaczęło …
Pomysł na firmę wziął się z doświadczeń zebranych podczas podróżowania po świecie, fascynacji kulturami azjatyckimi i wizją świata, w którym człowiek żyjący w tak zabójczym tempie może o siebie dbać poprzez jedzenie, nie rezygnując przy tym z fantastycznego smaku. Gerald Tomasik, czyli pomysłodawca i założyciel firmy, z 15-letnim doświadczeniem w biznesie, postanowił poświęcić się misji zaprzyjaźnienia Polaków z owocem chlebowca.
O naszym surowcu
Jackfruit (po polsku: owoc chlebowca) rośnie w klimacie tropikalnym. Pozyskujemy surowiec od rolników ze Sri Lanki, tym samym dając zatrudnienie lokalnej społeczności i pomagając im w obliczu kryzysu gospodarczego.
Nasze linie produktów:
JACK THE FISHERMAN: Innowacyjna alternatywa dla tradycyjnego tuńczyka – roślinny zamiennik na bazie jackfruita.
JACK THE BUTCHER: Wspaniała alternatywa mięsa w wersji jackfruita szarpanego czy w kawałkach.
Plany na przyszłość
Plany na przyszłość mamy ambitne! Chcemy dotrzeć do jak największej liczby ludzi w kraju i za granicą. Mamy zamiar zostać największym i najbardziej innowacyjnym startupem foodtech w Europie Centralnej. Ale na tym nie kończymy – w planach mamy stworzenie kolejnych produktów, które pokażemy światu 🙂
Social media
Instagram @foodjackco (kliknij)
Strona firmowa
FoodJack – zdrowe i smaczne jedzenie (kliknij)